Asparagi in Salsa (Asperges in Ansjovis-saus)
Ingrediënten :
-
1,5 kg. Witte Asperges
-
Sap van 1 citroen
-
Zout en peper
-
4 Hardgekookte eieren
-
2 Ansjovisfilets
-
2 Theelepel Kappertjes
-
Olijfolie (Extra vergine)
Bereiding :
Schil de asperges en bind ze in bundeltjes bij elkaar.
Kook ze rechtop in een pan met water en zout in ca. 15 à 20 min. gaar.
Haal ze uit de pan en afkoelen.
Halveer de eieren en druk het eigeel door een zeef en mix dit met 2 el. citroensap en wat olijfolie tot een gladde saus.
Hak de ansjovis, kappertjes en eiwit fijn en roer dit door de saus.
Maak de saus af met peper en zout. Serveer de asperges direct met de saus erover.
Garneer met wat (gedroogde) peterselie.