Asperge ijs
Ingrediënten :
Voor het ijs:
-
0,5 liter room
-
12 asperges
-
0,5 liter suikerstroop (36º Baumé)
Voor de compote:
-
10 asperges (0,9 kilo geschild)
-
1 kilo gelei suiker
-
Halve citroen
Bereiding :
Het ijs:
Schil de asperges en snij deze fijn. Kook deze vervolgens in de room gaar en pureer dat met een staafmixer fijn. Passeer deze basis door een zeef en voeg daar suikerstroop aan toe tot 16º Baumé. Laat het geheel afkoelen en draai de compositie in de sorbetiere tot ijs.
De compote:
Schil de asperges en snij deze in gelijkmatige stukjes van ongeveer 1 centimeter. Breng deze aan de kook met een minimale hoeveelheid water en het sap van een halve citroen. Voeg hier 1 kilo gelei suiker aan toe en laat het geheel ongeveer 4 minuten voorzichtig door koken. Laat de compote afkoelen.
De opbouw van het gerecht:
Schep de koude compote in het midden van het bord en schep hier een bol asperge ijs op.